servis za reševanje podatkov Anni

Profesionalna obnova digitalnih vsebin iz računalnika

Shranjene digitalne vsebine na računalniku dandanes lahko predstavljajo celo življenje posameznika. Slike, glasba, video posnetki in podobno se večinoma shranjujejo na trde diske ali SSD-je. Pri tem pa vedno obstaja nevarnost, da pride do tehničnih okvar ali napak v programski opremi. Tako je mogoče, da nepričakovano izgubimo dostop do shranjenih vsebin ali celo celotnega računalnika. Zato je pomembno, da se zanesemo na priznan servis za reševanje podatkov Anni, kjer tehniki hitro odkrijejo in odpravijo težavo. V primeru, da je potrebna zamenjava diska, serviserji podatke presnamejo na svež spominski medij na varen in učinkovit način.

Ali okvare računalnika onemogočijo dostop do spominskega medija?

Današnji računalniki so zelo napredne naprave. Sestavljajo jih različne komponente, ki med seboj komunicirajo. Če pride do okvare katere koli od komponent, kot so osnovna plošča, napajalnik, delovni spomin in podobno, lahko celoten računalnik preneha delovati.

Pomembno je, da če se računalnike ne prižge, da ga ne poizkušamo popraviti. Če ga poizkušamo zagnati, ga lahko še dodatno poškodujemo, kar oteži obnovitev podatkov.

Tehniki iz servisa za reševanje podatkov Anni uporabljajo posebne postopke in naprave s katerimi preizkusijo delovanje vseh komponent računalnika. Tako zagotovijo, da napake hitro najdejo in odpravijo.

Ali trdi diski ali SSD-ji bolj varni za shranjevanje podatkov?

Odgovora na to ni, saj sta oba medija zelo zanesljiva za shranjevanje podatkov. Moramo pa se zavedati, da imajo trdi diski in SSD-ji svoje prednosti in slabosti.

  • Velika slabost trdih diskov je občutljivost na vibracije in vročino. Med uporabo računalnika, ki vsebuje klasični trdi disk, ga ni dobro premikati ali izpostavljati vibracijam.
  • SSD diski pa imajo omejeno število zapisov. To teoretično mejo je težko doseči, saj ima že 128 gigabatov velik SSD disk približno 70 terabajtov največjega števila zapisov.
  • Ne glede na okvarjen medij, je storitev reševanja podatkov Anni na voljo za vse uporabnike.
  • Tudi iz NAS sistemov, strežnikov in USB ključev ter SD kartic je mogoče pridobiti izgubljene digitalne informacije.

Kdaj je najbolje odnesti računalnika na popravilo?

Vedno je priporočljivo, da uporabljamo operacijski sistem, ki je podprt s strani proizvajalca. Windows 10, 11 in prihajajoči Windows 12 so odlična naložba, če želimo imeti posodobljen varen in delujoč računalnik. Ni pa seveda nič narobe, če imamo doma za shranjevanje podatkov prenosnik ali namizni sistem s starejšimi Windowsi. Moramo pa se zavedati, da lahko hekerji in nezaželeni programi povzročijo več škode na starejših operacijskih sistemih, ki niso zaščiteni proti najnovejšim grožnjam. 

Nedelujoč računalnik odnesemo na servis za reševanje podatkov Anni
Nedelujoč računalnik odnesemo na servis za reševanje podatkov Anni, saj tako preprečimo nadaljnjo škodo.

Nedelujoč računalnik je lahko posledica virusov, programskih napak ali strojnih okvar. V vsakem primeru ni priporočljivo naprej uporabljati računalnika, tudi če deluje le deloma ali zelo počasi. Veliko bolje je, da računalnik odnesemo na servis za reševanje podatkov Anni, saj tako preprečimo nadaljnjo škodo. Če uporabljamo računalnik, ki je poln virusov ali ima tehnično okvaro, lahko pride do dodatne izgube digitalnih vsebin na disku, sesutje celotnega operacijskega sistema in drugih težav. 

Kako zavarujemo podatkov za dalj časa?

Uporaba računalnika kot glavne centrale za shranjevanje podatkov ni vedno priporočeno. Dobro je, če imamo izdelane dodatne varnostne kopije ključnih podatkov na zunanjih trdih diskih, USB ključih, DVD-jih in podobno. Najboljšo rešitev pa predstavlja NAS sistem. To je osebni strežnik, ki deluje z navadnimi diski ali SSD-ji. Namenjeni so shranjevanju raznovrstnih digitalnih vsebin.

V tem videu je razložena razlika med NAS in zunanjimi trdimi diski, kjer lahko shranite podatke za dlje časa. Servis za reševanje podatkov Anni priporoča, da naredite varnostne kopije na sistemu NAS, če ga še nimate, ga najdete v njihovi ponudbi.

Dostop do shranjenih vsebin pa je mogoče preko spletnega brskalnika, pametnega telefona in drugih vmesnikov. Podjetje Anni za prodajo računalniške opreme, servis računalnikov in reševanje podatkov ima tudi v ponudbi NAS sisteme različnih vrst. Priporočljivi so za osebne in poslovne uporabnike, saj močno olajšajo dostop do podatkov in zavarujejo njihovo vsebino na več načinov.

About the author