Ne kupujete rabljenih gumijastih avtodelov

Ko za svoj jekleni konjiček potrebujete novi del, imate pri nakupu več možnosti. Lahko se odločite za povsem novi ali pa rabljeni avtomobilski del. Za nekatere dele vozila je praviloma najbolje, da se kupijo novi, torej nerabljeni. Po drugi strani pa je lahko rabljeni rezervni del za avto celo boljši od obnovljenega. In nekateri novi avtodeli niso tako učinkoviti kot rabljeni. Ker je izbira avto delov torej lahko kar komplicirana, je dobro poznati nekaj osnovnih dejstev.

Linex avtodeli
Linex je na primer v tem hipu eden od najbolj poznanih proizvajalcev vrhunskih učinkovitih delov za avto.

A pri izbiri novega dela za avto ni treba paziti samo na to, ali je nov, obnovljen, rabljen, originalen, nadomesten. Pomembno vlogo igra tudi proizvajalec. Linex je na primer v tem hipu eden od najbolj poznanih proizvajalcev vrhunskih učinkovitih delov za avto. Izdelki svetovno uveljavljenega proizvajalca so vam po dostopnejši ceni na voljo v spletni prodajalni.

Linexova ponudba delov za avto

V želji, da za svoje vozilo kupite novi ali rabljeni avto del, pazite torej zlasti na proizvajalca. Linex je le eden od vrhunskih proizvajalcev, ki prisega na kakovost in dostopno ceno svojih izdelkov. Njegova bogata ponudba avtodelov vam je za ogled in nakup na voljo na spletu.

Izbirate lahko med novimi in rabljenimi avto deli Linex. Dobro ohranjeni rabljeni avtomobilski deli vam lahko pomagajo privarčevati kar nekaj denarja. Paziti pa morate na to, da se nekaterih rabljenih delov vendarle ne splača kupovati. Ne kupujete na primer rabljenih gumijastih delov. V to kategorijo ne nazadnje sodijo tudi metlice brisalcev, zavorne linije, grelec cevi, vakuumske cevi. Čeprav je vozilo imelo malo prevoženih kilometrov, se guma sčasoma uniči, na primer zgnije.

Novi Linex električni avtodeli

Izjemno pomembno je tudi, da se pri nakupu električnih avto delov izogibate predelanim električnim delom. Še zlasti je to pomembno za alternatorje, vžigalnike ter podobne dele. Verjetno ne veste, da večina predelovalcev rabljenih električnih avtodelov zamenja le enega od elementov, ki je v vezju odpovedal.

Če torej denar ob nakupu novih avto delov pri vas ni nikakršna ovira, se raje odločajte za nove avto dele. Dobrodošla izbira so tudi dobri rabljeni avtodeli, a kot ste videli, ni vedno dobro posegati po njih. Tudi proizvajalec Linex raje prisega na novo.

Kupujte le kakovostno in preverjeno avtokozmetiko – izdelke za čiščenje, poliranje in zaščita vašega avtomobila. Preberite več …

About the author