Avto kozmetika

Kozmetika za nego zunanjosti in notranjosti avtomobila

Avto kozmetika je precej pomemben del vaše opreme za čiščenje in negovanje vašega prevoznega sredstva, če želite, da je njegova zunanjost in notranjost vedno urejena. Seveda mora biti kozmetika za avto dovolj kakovostna. Izberete jo lahko v specializiranih trgovinah z izdelki za vozila.

Pranje avta je lahko precej zahtevno opravilo, a z izbiro primernih pripomočkov delo postane precej lažje. Če je izbrana avto kozmetika za pranje avta dovolj kakovostna, lahko z njo odpravite še tako trdovratno umazanijo.

Temeljito čiščenje zunanjosti avtomobila

Avtokozmetika je namenjena čiščenju in negi zunanjosti in notranjosti vozila. Za pravilno in dovolj temeljito pranje avta denimo potrebujete dve gobici, krpo iz mikrovlaken, dve vedri vode, specializirani avtošampon za pranje in še cev za izpiranje.

Avto kozmetika
Čiščenje zunanjosti avtomobila z avto kozmetiko

Pomembno je, da pri čiščenju avta ne uporabljate nobenih agresivnih sredstev, ki sploh niso namenjeni pranju avta. V nasprotnem primeru lahko zelo hitro poškodujete kakšen avto del oziroma povsem nezadovoljivo očistite karoserijo avta.

Postopek pranja vozila s primerno avto kozmetiko

Ko je vsa avto kozmetika in drugi pripomočki pripravljeni za pranje jeklenega konjička, se lahko najprej lotite temeljitega čiščenja koles. Ta so namreč praviloma najbolj umazana. S tem boste seveda preprečili, da se umazanija s koles ne znajde na drugih delih avto karoserije.

Kako oprati vozilo na sampostrežni avtopralnici z avto kozmetiko

Nato uporabite cev za spiranje in primerno gobico. Pri tem ne pozabite uporabiti kakovostnih sredstev za nego pnevmatik. Če je vaše vozilo zelo umazano, ga je treba najprej dobro sprati z vodo. V nasprotnem primeru pa lahko avto šampon nanašate na mokro karoserijo. Plast vode namreč razredči pralno sredstvo in tako učinkovito zmanjša njegovo učinkovitost.

Pri pranju avta vedno uporabljajte dve vedri vodi. V enem imejte čisto vodo, v drugem naj bo primerna raztopina avto šampona. Gobo vseskozi spirajte v čisti vodi, zato da se sproti odstrani vsa potrebna umazanija.

Čiščenje notranjosti avta v toplem vremenu

Na voljo je avto kozmetika, ki je posebej namenjena za čiščenje notranjosti avta. Tudi takšna vrsta čiščenja je lahko precej zahtevna, a če upoštevate nekatere nasvete, tudi to delo lahko postane lažje.

Pomembno je, da se čiščenja notranjosti avta lotite v toplem vremenu. Iz avta najprej odstranite čisto vse smeti, predmete, ki niso pritrjeni, prav tako avto preproge. Slednje temeljito posesajte, gumijaste preproge pa lahko operete z vodo.

About the author