Nagrobni napis lahko vključuje tudi verz oziroma posvetilo

Ročno ali strojno klesan nagrobni napis

Pri izdelavi novega nagrobnega spomenika je praviloma nagrobni napis že vključen v ceno. Seveda pa se lahko odločite samo za prenovo oziroma obnovitev napisa na že narejenem nagrobniku. Cena za to storitev je odvisna od količine in velikosti posameznih črk ter od zahtevnosti dela. Slednje pomeni, v katero vrsto materiala poteka lepljene ali vklesovanje črk. 

Pri nagrobnem napisu so vam na voljo različne barve napisov. Najpogosteje se naročniki odločajo za črno, zlato, srebrno ali belo barvo. To je odvisno tudi od izbire kamna, gradnika spomenika. Pri izbiri ima pomembnejšo vlogo še stil pisave.

Ključni elementi napisa na nagrobnem spomeniku 

Praviloma se na vsak nagrobni spomenik napiše ime in priimek pokojnega, datum rojstva in smrti. Nagrobni napis lahko vključuje tudi verz oziroma posvetilo. Lahko je ročno ali strojno klesan; kovinski, peskan ali keramičen. Cene za klesanje posameznega znaka se gibljejo med 5 do 10 evrov.

Nagrobni napis veliko pripomore k samemu izgledu celotnega spomenika

Na voljo so vam najrazličnejše vrste pisave za nagrobni napis. Imate celo možnost , da so črke na spomeniku v vašem rokopisu. 

Dodatki za nagrobne spomenike

Nagrobni napis veliko pripomore k samemu izgledu celotnega spomenika. Zato je še toliko pomembneje, da izberete primerno vsebino in lepo oblikovane črke v ustrezni barvi. Če želite, da nagrobni spomenik še bolj izstopa, izberite nekaj lepih dodatkov. Ti bodo nagrobniku tako kot nagrobni napis dodali posebno vrednost ter poskrbeli za eleganten videz.

Na trgu so vam na voljo lepe kamnite ali jeklene vaze. Lahko pa se odločite za plastičen vložek vaze, s katerim boste na preprost način menjavali vodo za cvetje. Za lep doprinos lahko poskrbite še s podstavkom za sveče. Na voljo so vam kamniti, kovinski ali plastični. Poleg klasičnega nagrobnega napisa je izjemno dobrodošel še okvir za sliko. Spomenik lahko popestrite še z vgradnjo nagrobnega križa, kipa, rož. Če se boste pri nagrobnem napisu odločili za kovinske črke, bodo te zagotovo najbolje prišle do izraza. 

Za lepši videz nagrobnega napisa 

Nagrobni kamen se zaradi nenehne izpostavljenosti najrazličnejšim vremenskim in drugim vplivom sčasoma poškoduje. Tudi nagrobni napis je zato lahko slabše viden. Na njem se namreč naberejo alge, plesen in druga vrsta umazanije. 

Na trgu obstaja posebna vrsta čistila za nagrobne kamne. Z njim boste na preprost način odstranili vso umazanijo ter poskrbeli za lep videz spomenika.

About the author