Velika izbira zunanjih svetil

Med zunanjimi svetili v zadnjem času prvo mesto zasedajo LED reflektorji. Omogočajo namreč dobro svetilnost pri majhni porabi energije. To pa je točno tisto, kar se pričakuje od dobrega LED svetila. Za dodatno zadovoljstvo pri uporabi poskrbi njihovo vodotesno ohišje, ki ustreza visokim standardom zaščite pred zunanjimi in vremenskimi dejavniki. Prav zato so primerni tako za notranjo kot zunanjo uporabo. Če torej iščete zunanje svetilo, ki bi dobro osvetljevalo okolico vaše hiše, dvorišča ali česa drugega, sedaj veste, kaj izbrati!

Kje kupiti?

LED reflektorji so na voljo skoraj povsod, vendar pa ni vseeno, kje jih kupite. Zagotovo se vam splača pogledati na spletno stran volino-svetila.si, kjer vas čaka pestra izbira raznoraznih svetil za notranjo in zunanjo uporabo. Ena od prednosti LED tehnologije je vsekakor njena varčna poraba električne energije, zato se vam tako svetilo splača izbrati že zaradi potencialnega prihranka. Vendar pa LED omogoča še mnogo več – med drugim lahko izbirate tudi barvo svetlobe oziroma svetilnosti. Ta je lahko:

– nevtralno bela

– toplo bela

– hladno bela

– rdeča, zelena, modra …

Senzor gibanja za večjo varnost in udobje

Najboljša izbira za zunanjo uporabo so LED reflektorji, ki so opremljeni s posebnim senzorjem. Ta senzor zaznava gibanje. Tako se svetilo vklopi le takrat, ko je kdo v bližini. To pomeni ne le še večjega prihranka energije, saj svetilo sveti le takrat, ko ga potrebujete, ampak tudi večjo varnost pred nepridipravi in večjo udobje ob prihodu domov. Prihod v temi je namreč neprijeten, a to se vam zaradi senzorja ne bo nikoli več zgodilo. Po drugi strani pa različni nepridipravi najraje delujejo prav v temi, zato se izmikajo objektom, ki imajo nameščene LED reflektorje s senzorjem. Dobra osvetlitev jim namreč lahko prepreči njihovo namero po vlomu ali kraji, saj nočejo biti opaženi ali zasačeni.

Ohišje za zunanjo uporabo

V primeru, da nameravate LED reflektor postaviti nekam, kjer bodo izpostavljeni dežju, snegu in drugimi vremenskim dejavnikom, morate poskrbeti za to, da imajo trpežno ohišje. To mora biti nujno vodoodporno, saj sicer ni primerno za zunanjo uporabo. Četudi boste reflektor uporabljali na terasi, pod nadstreškom ali na stopnišču, ki je sicer zunaj, a še vedno pod streho, boste potrebovali dobro ohišje. Če boste izbrali res trpežnega, bo imelo vaše svetilo skorajda neomejeno življenjsko dobo.

About the author