Kremo za telo lahko naredimo tudi doma

Na trgu je veliko vrst krem, ki se zelo razlikujejo po ceni. Lahko pa kremo izdelamo tudi doma in pri tem veliko prihranimo. Torej, poglejmo si še, kaj vse še lahko pridobimo, če si doma naredimo kremo za telo?

  • Izognemo se konzervansom in strupenim snovem, ki jih dodajajo v industrijskih kremah.
  • 100% naravne sestavine.

Za izdelavo kreme vedno potrebujemo trdo maslo ali vosek, ki strdi kremo. Olje, ki kožo nahrani in navlaži (olivno, mandeljevo, kokosovo), ter po želji 100 % naravna eterična olja (pomarančnega olupka, limone, vrtnice itd.)

Zelo priljubljena je krema iz kokosa. Vonj kokosa ustreza skoraj vsakomur, zato si poglejmo preprost recept za kremo iz kokosa za prečudovite poletne dni.

Sestavine so sledeče:

  • 20 ml kokosovega olja
  • 10 ml kokosovega masla
  • 10 ml karitejevo maslo in
  • 10 ml ekstra deviškega olivnega olja

Priprava kreme je sledeča:

Vse sestavine moramo dati v posodo za kuhanje in jo nato segreti nad vročo vodo. Ko se vsebina počasi raztopi, jo nato dobro premešamo in nalijemo v plastično posodo, v kateri bomo hranili kremo.

Počakamo, da se nastalo ohladi in nazaj strdi.

Taka krema je odlična za nanašanje na obraz ali telo.

Ko naredimo prvo kremo za telo ali obraz, smo lahko prav ponosni nase, saj smo prihranili pri denarju, izognili smo se konzervansom in strupenim snovem ter uporabili smo 100 % naravne sestavine.

Doma nastalo kremo lahko postavimo v lepo lično posodico, ki nam bo še povečala apetit po uporabi kreme, ki smo jo izdelali povsem sami.

About the author