Baba Vanga: Žalostna usoda slepe in revne prerokinje

Danes je ena izmed najbolj znanih prerokinj na svetu. Njeno otroštvo je bilo težko in burno, saj je odraščala v revni družini. Pri 16 letih je popolnoma oslepela, potem ko je bila poškodovana v nevihti, in to je bil začetek njenih prerorških sposobnosti in vizij. Gre za Vangelio Pandevo Dimitrovo Gušterovo, po svetu znano kot Baba Vanga.

Najbolj znane prerokbe, ki jih je napovedala Baba Vanga

V javnosti se je prvič pojavila v začetku aprila 1941, čeprav so bila takrat mnenja o njenih zmožnostih napovedovanja razdeljena. Njena najbolj znana prerokba, ki se je zgodila šele po njeni smrti, je bil napad na Svetovni trgovinski center 11. septembra 2001 v ZDA. Po tem dogodku se je javnost začela vse bolj zanimati za njene prerokbe. Nekatere od njih, ki jih je Baba Vanga napovedala za daljšo prihodnost, so:

• 2023 – Orbita Zemlje se nekoliko spremeni.

• 2028. – Ustvarjanje novih oblik energije (verjetno nadzorovana termonuklearna reakcija). Lakota se postopoma širi. Vesoljska ladja s človeško posadko poleti proti Veneri.

• 2033. – Polarni led se topi. Raven oceana narašča.

• 2046 – Gojijo se lahko vsi človeški organi. Presaditev organov postane ena izmed najboljših načinov zdravljenja.

• 2076. – Brezrazredna družba.

• 2084. – Obnovitev narave.

• 2088 – Pojavi se nova bolezen – staranje v nekaj sekundah.

• 2097 – Hitro staranje premagano.

• 2100 – Umetno sonce osvetljuje temno stran Zemlje.

Njena zadnja prerokba se nanaša na leto 3797, ko je napovedala izumrtje življenja na Zemlji in “naselitev ljudi v nove zvezdne sisteme”.

Baba Vanga je svetovala, kako odpraviti črno magijo

Črno magijo se lahko vrže na kogarkoli, ker nihče ni odporen proti zlu. Predmeti črne magije so lahko številni, najpogostejši predmeti za izdelavo te vrste magije pa so voodoo lutka, nit, kos tkanine, kri itd. Poleg predmetov se za izvajanje črne magije uporabljajo tudi različni rituali.

Slavna prerokinja je svetovala: če sumite, da vas je nekdo začaral s črno magijo, ali v stanovanju in pred njim najdete kakšen sumljiv predmet, ga vrzite v reko, tako bo z vodnim tokom odneslo tudi črno magijo.

Kraj slavne prerokinje in njenih prerokb

Baba Vanga je kot najbolj znana prerokinja svojega časa, sčasoma postala znana po vsem svetu. K njej so prihajali navadni ljudje, politični funkcionarji, vojaki, kralji, ki so jo prosili, da jim napove njihovo usodo, pogosto pa je bil njihov razlog obiska tudi zaščita pred uroki. Mnogi izmed njih so od nje odhajali jezni in razočarani, ko jim je napovedala neslaven konec.

Za njene vizije se je znanstvena skupnost začela zanimati v 60-tih letih, zato se je zaposlila na Inštitutu za sugestologijo na Bolgarski akademiji znanosti. Znanstveniki so beležili njene napovedi in prišli do zaključka, da je imela prav kar v 80% primerov, medtem ko so drugi preroki imeli prav le v 20% primerov.

Ko je napovedala tudi svojo smrt, se je Baba Vanga vdala alkoholu in umrla v starosti 85 let, 11. avgusta 1996 v Sofiji, točno na dan, ki ga je napovedala.

About the author