Miselne igre za vsakogar

Prav za vsakogar primerno darilo predstavljajo različne miselne igre. Primerne so namreč za vse generacije! Čeprav navadno igre in igrače povezujemo z otroštvom, pa takšne igre podobno kot družabne igre niso omejene na starost. Saj poznate tisti napis, ki je običajno natisnjen na družabnih igrah: od 0 do 99 let. In zelo podobno kot za karte, monopoly in človek ne jezi se velja tudi za miselne igre!

Razmigajmo možgane!

Dokazano je, da tudi možgani potrebujejo telovadbo. Miselne igre (https://goriladarila.si/89-miselne-igre) so takšna možganska telovadba, prav tako pa obstajajo tudi drugi načini, da jih razmigamo. To je zelo pomembno tako v mladosti kot kasneje v življenju. Predvsem v starosti se delovanje naših možganov upočasni, sinaptične povezave v njih pa postajajo vedno bolj ohlapne. To lahko vodi tudi v razvoj demence in druge podobne težave s spominom. Zato je zelo pomembno, da možgane uporabljamo vsak dan in jim čim večkrat ponudimo nove izzive. Naj vam jih naštejemo nekaj!

 

  1. Učenje novega jezika – Najbolj od vsega možgane razmiga usvajanje novega znanja. Takšno je recimo učenje tujih jezikov. Zato za začetek učenja novega jezika ni nikoli prepozno! Postavite si izziv in začnite! Lahko začnete doma sami ali pa se odločite za tečaj. Tako boste dobro razmigali možgane in se hkrati naučili nekaj novega!
  1. Križanke in uganke – Zelo dobra možganska telovadba je tudi reševanje križank in različnih drugih ugank. Če radi rešujete sudoku, je to zelo dobra navada! Možgani so vam zagotovo hvaležni. Enako pa velja tudi za ostale podobne uganke in različne križanke. Lahko bi celo rekli: Ena križanka na dan odžene demenco stran! 🙂
  1. Miselne igre – Še eno zanimivo možnost pa predstavljajo miselne igre. Najbolj znana med njimi je rubikova kocka, danes pa lahko najdemo celo množico različnih igre in sestavljank. Z njimi se lahko zamotite med čakanjem pri zdravniku ali kje drugje ter tako dobro razmigate možgane!

Kje kupiti?

Spletna trgovina Goriladarila.si ponuja pestro izbiro različnih daril. Med njimi boste našli tudi raznolike miselne igre, ki so primerne tako za vas kot za vašo babico ali otroke. Primerne so namreč za prav vsakogar, ki bi rad malo razmigal možgane! Oglejte si ponudbo in poskrbite za odlično možgansko telovadbo, ki je povrhu vsega še nadvse zabavna!

About the author