Kako izbrati najboljšega ponudnika spletnega gostovanja?

Kako najti najboljšega ponudnika? Ali dejansko velikost diska še vedno igra najpomembnejšo vlogo pri izbiri, ali moramo biti pozorni še na kaj drugega? Katero vrsto gostovanja izbrati, da dobimo največ za svoj denar? Se odločate med deljenim in lastnim strežnikom? Izbira je velikokrat težka, saj dobimo veliko različnih informacij, ki končno izbiro otežujejo. Odgovori na zastavljena vprašanja so povsem preprosti in vam bodo omogočili hitro odločitev.  

Najpomembnejše postavke pri odločanju

Pri odločanju o tem, kateri spletni strežnik je najboljši za vaš posel, morate razmisliti o petih postavkah. Začnite s preučitvijo vaših potreb in preferenc. Poiščite zanesljive ponudnike gostovanja in preučite njihovo garancijo za storitve. Nadaljujte s pregledom možnosti nalaganja vsebin na strežnik ter povprašajte o vseh razpoložljivih možnosti za gostovanje različnih domen. Primerjajte tudi ceno za nove naročnike in ceno za podaljšanje storitev. Raziskovanje zaključite z analizo politike podjetja o spletnem gostovanju ter o podrobnostih, kot so varnostno kopiranje, nadgradnje, možnosti za širitev in podobno. Vse našteto nadalje strnite na tri področja in sicer na ceno, podporo in zmogljivost sistema.

Cena in kvaliteta podpore

Cena in kvaliteta podpore sta neposredno povezani. Spletni strežnik na primer lahko najamete skoraj zastonj prek različnih ponudnikov, vendar se lahko kmalu pojavijo nepredvideni stroški. Še posebej je potrebno izpostaviti podporo, saj veliko cenovno najcenejših ponudnikov, dejansko zaračuna veliko denarja za profesionalno podporo.  Najbolje je, da izberete ponudnika, ki vam zagotavlja določeno stopnjo podpore zastonj oziroma cenovno bolj ugodno. V nasprotnem primeru boste zapravili veliko časa za samostojno reševanje težav, kar lahko pripomore k visoki izgubi dobička.  

Zmogljivost in kapaciteta

Server  mora biti dovolj zmogljiv, da zadosti vsem vašim željam in potrebam po nadgradnji. Pojav vedno novejših trendov, aplikacij in vtičnikov pomeni, da morate vedno nadgrajevati svoje spletno mesto, v kolikor želite čim višje rangirati na Googlu in hkrati privabiti veliko strank.  Za vas to pomeni, da potrebujete ponudnika, ki bo nenehno nadgrajeval in prilagajal vse posodobitve spletnega strežnika. Obenem vam mora omogočati enostaven prehod iz deljenega na privatno VPS gostovanje brez dodatnih komplikacij.

 

 

About the author