Predstavitev operacije karpalnega kanala

Marsikdo med nami še ni slišal za operacijo karpalnega. V resnici pri tem mislimo na operacije, ki se navezuje na zapestni prehod. Gre za operativni poseg sprostitve utesnitve oziroma pritiska na mediani živec. Tak poseg ponavadi traja 15 minut, hospitalizacija pa ni potrebna. Operacijo spremlja lokalna anestezija, že po štirih ali največ šestih tednih pa se lahko vrnemo nazaj na delo. Prav tako po tem času lahko ponovno začnemo opravljati športne aktivnosti, ki smo jih opravljali pred tem.

Kje se nahaja kapalni kanal?

Karpalni kanal operacija se navezuje naše zapestje. Karpalni kanal ali t. i. zapestni prehod je namreč zelo ozek tunel, ki leži na dlanski strani zapestja. V tem kanalu pa leži tudi mediani živec, in sicer še skupaj z devetimi tetivami mišic. Njihova naloga je, da upogibajo našo dlan ali prste. Funkcija tega dela je predvsem motorična in tudi senzorična, torej gibalna in čutna.

Pritisk na živec se najprej prične s simptomi

Operacija karpalnega kanala je dokaj pogosta operacija tudi pri nas. Na tako operacijo se prijavijo ljudje, ki imajo na začetku kar nekaj težav, ki se najprej pojavijo kot posledica pritiska živca. Če pritisk ne popusti, je v nadaljevanju prizadeta še gibalna komponenta. Kaj kmalu pa se razvije še sindrom, ki se kaže v šibkosti mišic dlani. Vsekakor je nato nujno potrebna tudi operacija.

Splet vam poda še številne druge informacije

Če imamo tudi mi tovrstne težave in če imamo tudi mi v mislih tovrstno operacijo, je za začetek najbolje, da si pridobimo čim več potrebnih informacij, ki nam bodo dale vedeti, da je stvar lahko v celoti povsem rešljiva.

Še dobro, da je operacija karpalnega kanala predstavljena tudi na spletni strani priljubljenega podjetja, v katerem so zaposlene tudi osebe, ki bodo tovrstno operacijo tudi uspešno izvedle. Na njej si lahko preberemo prav vse, kar moramo vedeti, preden se naročimo nanjo. Več informacij pa tukaj http://www.klinika-janezic.si/lepotni-posegi/drugi-posegi/operacija-karpalnega-kanala/.

About the author