Tečaj angleščine si izberite glede na vaše potrebe

Bi radi govorili angleško? Danes skorajda ni več nikogar, ki ne bi v angleščini razumel vsaj osnov, saj je ta že dolga leta del našega izobraževalnega sistema. Če želite svojo angleščino izboljšati, torej običajno ni potrebe, da se vpišete na začetni tečaj angleščine – za to se običajno odločajo le otroci in starejši, ki se angleškega jezika (še) niso učili.

Kako izbrati pravo stopnjo?

Za tečaj angleščine se običajno odločimo iz določenega razloga. Če je to zgolj enostavnejše sporazumevanje na potovanjih, je potreben povsem drugačen tečaj kot v primeru, da želimo znanje poglobiti zaradi poslovne komunikacije. Vsekakor je torej vedno dobro, da izberemo tečaj, ki nas bo vodil do zastavljenega cilja, pred tem pa seveda opravimo tudi testiranje iz znanja, ki ga že imamo. Marsikdo namreč svoje znanje podcenjuje ali včasih tudi precenjuje, to pa pomeni, da se vpiše na neprimeren tečaj angleščine, na katerem ne bo mogel napredovati.

Skupina ali individualne ure?

Pri odločitvi za tečaj se lahko poleg skupinskega odločite tudi za individualni tečaj angleščine. Kaj to pomeni? Če želite znanje pridobivati intenzivneje in veste, da niste ravno dobri pri skupinskem delu, vam bo individualni tečaj prinesel več znanja. Seveda pa pri tem velja poudariti, da je individualni tečaj angleščine vedno tudi dražji od skupinskega.

Sodobne oblike tečajev

Je nujno, da se vpišete na tečaj angleščine v vašem kraju in ga obiskujete vsak teden? Pravzaprav ne. Jezikovna izobraževanja so mogoča tudi na daljavo. Spletni tečaj angleščine je gotovo praktičen, ima pa tudi svoje pomanjkljivosti – tečaj angleščine »v živo« vam omogoči veliko več konverzacije in je veliko boljši za sprotno odpravljanje napak, predvsem pa boste z njim hitreje napredovali pri govornem področju.

Tečaj angleščine za najmlajše

poleg odraslih se za tečaj angleščine pogosto odločijo tudi otroci (oziroma njihovi starši), ki želijo, da bi se otrok že pred vstopom v šolo seznanil s tujim jezikom. Tečaji za otroke so nizko intenzivni in potekajo v prijetnem vzdušju, večinoma skozi igro.

About the author