Kako izbrati sandale za našo nogo?

Nove ženske sandale je možno izbrati tudi na spletu, če upoštevamo nekaj pravil. Čevlji nas med hojo ne smejo žuliti ali drgniti po podplatu. Hoja tudi na malce daljše razdalje mora biti udobna in brez poškodb. Takšna rekreacija pa je možna samo, če so izbrani sandali pravi za našo obliko noge.

Nove ženske sandale
Nove ženske sandale je možno izbrati tudi na spletu, če upoštevamo nekaj pravil.

Ali so sandale dobre za našo nogo?

Včasih se sprašujemo, ali so sandali dobri za našo nogo. V kolikor pravilno izberemo obutev, bo slednja udobna, elegantna in zračna. Pravi sandali naše noge tudi:

  • Razbremenijo pritiska, saj naših nog ne omejujejo,
  • Ohladijo, saj omogočajo, da naše noge dihajo med hojo in se manj potijo,
  • Zaščitijo in omogočajo enostavno natikanje in snemanje po potrebi.

Najboljši ženski sandali za široko nogo

Najboljše ženske sandale za široko nogo izberemo tako, da se izogibamo modelov z zaščito na zgornjem in stranskem delu. Material, ki je na prstih in ob straneh namreč lahko med hojo drgne po koži in ustvarja žulje. Najboljši čevlji za široko nogo so tako tisti, ki imajo medprstni nastavek pri palcu ali pa vsaj paščke okoli gležnjev, ki omogočajo boljšo oporo.

Obutev proti potenju

Nekateri modeli sandalov preprečujejo pretirano potenje med hojo. Najbolj primerni čevlji so tisti, ki so čim bolj odprti in so narejeni iz čim bolj naravnega materiala. Spredaj sandali ne smejo biti zaprti, saj tako noga ne diha. V primeru, da se nam noga zelo poti, se izogibajmo tudi obutve s paščki za fiksiranje noge na gleženj, saj ne omogoča dovolj velike cirkulacije zraka.

Čevlji z zaščito proti otekanju nog

V kolikor nam noge rade zatekajo, izberimo ženske sandale z nizko peto. Tej bodo nudili dovolj veliko oporo nogam med hojo. Izberimo tudi modele, ki so čim bolj odprti, saj tako noge ne bodo odtekale in se ne bodo potile. Posledično tudi ne bo prihajalo do žuljev ali otiščancev.

Dodatni nasveti za izbiro sandalov

Nove ženske sandale lahko kupimo tudi prek spleta. Pred nakupom čevljev samo preučimo obliko svojih stopal, višino narta in dolžino prstov. Obutev na nogah ne sme biti niti prevelika, niti premajhna. Nogam se mora ženska obutev popolnoma prilegati, saj samo tako noge ne trpijo ob večurnem nošenju. Vaša celotna noga mora prejeti dovolj podpore, da med hojo ne opleta. Prsti morajo biti znotraj sandala in se ne smejo drgniti po tleh. Nove ženski sandali tudi ne smejo opletati med hojo.

About the author