Okvara trdega diska ima lahko resne posledice

Ko se nam pokvari računalnik, lahko utrpimo dokaj veliko škode. To je še predvsem opazno v podjetjih, saj se na trdem disku ali SSD-ju nahaja veliko občutljivih podatkov. Izguba podatkovne zbirke strank, poslovnih načrtov, finančnih poročil ipd., lahko popolnoma ohromi poslovanje. Restavriranje podatkov pa nas lahko reši omenjene zagate. To je storitev, kjer nam tehniki povrnejo vse digitalne informacije iz poškodovanega spominskega medija. Zato je pomembno, da se znamo pravilno odzvati na situacijo, kjer nimamo več dostopa do podatkov v našem računalniku.

SSD diski imajo omejeno število branja in zapisa podatkov

Res je, da so SSD diski popolnoma revolucionirali računalniški svet. Na žalost pa imajo tudi eno veliko slabost – omejeno življenjsko dobo. Tako ima vsak SSD disk omejeno število branj in pisanj, ki jih lahko opravi sam medij. Ko se omenjeno število izteče, sama naprava preneha delovati. To pa pomeni, da je velika možnost, da ne bomo več mogli dostopati do shranjenih podatkov. Tako bomo potrebovali restavriranje podatkov iz SSD diska.

Reševanje podatkov iz USB ključa
Ko se nam pokvari računalnik, lahko utrpimo dokaj veliko škode.

Trdi diski so občutljivi na zunanje okolijske elemente

Trdi diski so še vedno izredno razširjen in uporabljen spominski medij. Res je, da so vedno bolj vzdržljivi, porabijo malo električne energije ter so tudi dokaj hitri. Že od nekaj pa imajo dokaj veliko slabosti, kot pa so:

  • Občutljivost na vročino, ki je v računalniku ali zunanjem okolju
  • Možnost okvare pri nepričakovani ustavitvi računalnika, kot je izpad elektrike
  • Možnost okvare zaradi vibracij, padcev in drugih fizičnih udarcev

Velikokrat se zgodi, da se ob okvari trdega diska računalnik prične obnašati nepredvidljivo. To pa lahko opazimo v zelo počasnem nalaganju operacijskega sistema, nezmožnosti zapisovanja informacij na trdi disk ipd.

Restavriranje podatkov iz trdega diska je v veliki meri zelo uspešno. To pomeni, da je možno rešiti vse informacije, neglede na fizično stanje samega medija.

Reševanje podatkov iz prenosnih medijev za shranjevanje podatkov

USB ključi, spominske kartice, zunanji diski ipd., so odličen način, da shranimo različne vrste podatkov. Poleg tega pa jih brez težav s seboj lahko prenašamo v žepu, torbi ali aktovki. Včasih pa se zgodi, da se tudi prenosni spominski medij pokvari. To je še posebej boleče, če imamo na njem shranjenih veliko informacij, ki so za nas ključnega pomena. Na srečo omenjeni mediji uporabljajo tehnologijo shranjevanje podatkov, ki je dosti podobna tej, ki jo najdemo v navadnih računalnikih in prenosnikih.

Preberite si še naslednji članek: Učinkovit nadzor nad našim strežnikom s cPanel vmesnikom

cPanel je nadzorna plošča za spletno gostovanje, ki vam omogoča, da svoje gostovanja upravljate preko grafičnega vmesnika in množice orodij

Tako je podatkovno restavriranje iz prenosnih medijev tudi možno. Pomoč za reševanje podatkov iz raznovrstnih računalniških sistemov, spominskih medijev, strežnikov, tablic, pametnih telefonov in prenosnikov lahko najdemo na naslovu www.xn--reevanjepodatkov-med.com/resevanje_podatkov/restavriranje_podatkov.com.

V vsakem primeru pa je vedno dobro imeti izdelano zasilno varnostno kopijo, ki nam bo omilila ali celo preprečila popolno izgubo podatkov, če se nam bo pokvaril računalnik.

About the author