Zakaj se vpisati v šolo za starše?

Ste zanosili in je pred vami čudovito obdobje nosečnosti? Vse se vrti le okrog priprav na novega družinskega člana in med številnimi vprašanji se vam gotovo poraja tudi naslednje vprašanje: obiskati šolo za starše – da ali ne? V nadaljevanju članka vam bomo razložili vsa pomembna dejstva o materinski šoli in vam razkrili, zakaj je priporočljivo, da se je udeležite. Še več koristnih nasvetov pa najdete tule: Babybonus.si.

Verjetno dobro veste, da je šola za starše namenjena nosečnicam in njihovim partnerjem. Takšne šole so organizirane v vseh krajih Slovenije, saj je njihov glavni namen priprava bodočih staršev na porod in na starševstvo. Res je, da lahko nosečnice veliko informacij poiščejo kar na internetu, a šola za starše je še vedno priljubljena oblika izobraževanja in tudi danes ostaja še kako aktualna.

Priprava na porod in starševstvo

Šola za starše je torej namenjena pripravi na sam porod, pa tudi na poporodno nego najmlajšega člana družine. Zato z obiskom šole ni prav pametno odlašati do zadnjega meseca nosečnosti, saj starše lahko prej preseneti porod. Svetujemo vam, da se šole udeležite v 7. mesecu nosečnosti. Šolo za starše svetujemo tudi očetu, še posebej, če želi biti prisoten pri velikem dogodku.

Error: Failed to connect to www.backlinks.com port 80: Connection refused; Response code: 0;

Česa vas bo naučila šola za starše?

Takšna šola vam bo posredovala številne pomembne informacije, vse od tega, kako potekata zanositev in nosečnost, kako izgleda porod in kako se nanj pripravite, kako si lahko olajšate sam porod, kdaj oditi v porodnišnico, kaj vzeti s seboj, pa do tega, kako predihavati popadke, katere sprostilne tehnike lahko uporabite in kako lahko pri porodu pomaga tudi oče.

Spoznali boste faze, ki sestavljajo porod, si pripravili porodni načrt, naučili pa se boste tudi tega, kakšna je pravilna nega dojenčka, kako izgleda dojenje in kakšne so njegove prednosti, … In še veliko več.

Zakaj obiskati šolo za starše?

Obisk šole za starše priporočamo vsem bodočim staršem, saj se na predavanjih pripravijo na porod in bodoče starševstvo. To je aktualno in praktično izobraževanje, od katerega bosta oba starša imela veliko koristi. Na predavanjih bosta lahko postavila tudi svoja vprašanja in na njih dobila ustrezne odgovore. Dobra priprava na porod je namreč najboljše zagotovilo, da bo porod potekal lažje in sproščeno.

Želimo vam lepo nosečnost in čim lažji porod!

About the author