čelada za skuter

Največje prednosti jet čelade

Če kdaj skočite na motor, potem je nujno na sebi imeti tudi primerno zasnovano in kakovostno čelado. Za motoriste so na voljo najrazličnejše vrste čelad. Izbira je ne nazadnje odvisna tudi od vašega stila vožnje.

Med drugim so izjemno priljubljene tudi tako imenovane jet čelade, ki se v primerjavi z drugimi ponašajo s kar nekaj prednostmi. Omogoča na primer širše vidno polje in večjo interakcijo z okolico.

Odprte čelade na voljo v širokem cenovnem razponu

Čeprav vas pri izbiri moto čelade nikakor ne bi smela voditi zgolj cena, pa jo vseeno pred nakupom preverite. Prej omenjene jet čelade oziroma odprte čelade so vam na voljo v zelo širokem cenovnem razponu. Končna cena je zlasti odvisna od znamke pa tudi od karakteristik čelade.

Čelada za skuter je zaželena oziroma obvezna
Čelada za skuter je zaželena oziroma obvezna, čeprav bi se zapeljali do najbližjega soseda ali trgovine.

Kljub številnim prednostim jet čelade pa je treba vsekakor omeniti tudi njeno slabost. Ne ponuja namreč dovolj učinkovite zaščite okoli brade.

Različne vrste čelad za motorje

Poleg priljubljene jet čelade obstaja še cela vrsta drugih tipov čelad za motor. Na voljo je tudi na primer čelada za skuter. Čeprav bi se s skuterjem zgolj zapeljali do najbližjega soseda ali trgovine, je uporaba čelade zaželena oziroma obvezna.

Pomembno je, da je čelada za skuter primerno velika. Če je prevelika ali premajhna, nikakor ne pričakujte, da vas lahko primerno obvaruje.

Čelada mora glavo pokriti v celoti

Ne glede na to, ali vas zanima čelada za skuter ali kateri koli drug tip moto čelade, je ključnega pomena, da vam glavo pokriva v celoti. Samo na takšen način boste svoj obraz lahko v celoti dobro zaščitili.

Iščete najboljše čelado za skuter? Če je tako, potem ste na pravem mestu za bistvene informacije o čeladah za skuterje najboljše kakovosti.

Pri izbiri čelade je zelo dobrodošla tudi ventilacija. Ta omogoča bistveno lažje dihanje in preprečuje nabiranje meglice na vizirju. Moto čelada mora biti izdelana iz kar se da močnih materialov. Če se le da, izberite motoristično čelado, ki ima barvne vzorce, ki skrbijo za odboj svetlobe.

Kdaj je primerna uporaba čelade za skuter?

Čeprav se jet čelada in čelada za skuter lahko ponašata s kar nekaj prednostmi, pa njuna uporaba ni vedno najbolj zaželena. Skuter čelada naj bi se uporabljala samo pri krajših vožnjah z motorjem.

Strokovnjaki priporočajo izbrati čelado z odstranljivim vizirjem. Tovrstna čelada za motor namreč ponuja izvrstno zaščito in mobilnost hkrati.

About the author