OLJE ČRNE KUMINE – ZAŠČITA PRED MOREBITNIM STRESOM

Na spletnih prodajnih straneh je vse bolj aktualna prodaja izdelkov, ki pripomorejo k boljši kvaliteti našega življenja. Ker smo pogosto pod stresom ali pa imamo tako in drugače kake zdravstvene težave, zato vse pogosteje posegamo po teh izdelkih.
Spletne trgovine se ponavadi kar same ponujajo na spletu, nekatere nam o svojih novostih poročajo kar na mail. In prav je tako.
Ena od takih spletnih trgovin je spletna trgovina Bioforma. Na svoji spletni strani nudi bogato prodajo z raznovrstnimi izdelki, ki pozitivno vplivajo na naše počutje in zdravje.
Med te izdelke sodi tudi olje črne kumine.
Olje črne kumine v Sloveniji poznamo tudi pod drugimi imeni, najpogosteje je olje poimenovano tudi kot zamorska kumina ali pa navadna črnika.
Izdelek je iztisnjen iz semen črne kumine. Stiskan je po hladnem postopku in zaradi tega vsebuje veliko količino vitamina E. Vitamin E pa prispeva predvsem k zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Seveda ima izdelek še vrsto drugih prednosti. Pakiran je v manjše stekleničke, zato olje ne oksidira tako hitro kot pri večjih količinah. Pakirano je v temno stekleno embalažo, ki ohranja kvaliteto, njegova semena pa prihajajo iz Egipta, je hladno stiskano brez dodanih kemikalij ter ne vsebuje dodanih aditivov.
Strokovnjaki priporočajo 5 ml olja črne kumine na 1 krat do 3 krat na dan.
Olje moramo hraniti v temnem, hladnem in suhem prostoru. Nizkih temperatur se izogibamo, kajti lahko povzročijo usedline in temnjenje olja. Pri sobni temperaturi pa se ponovno povrne prvotna barva in čistost, pri čemer naj poudarimo, da olje ne izgubi svoje prvotne kakovosti.
Paziti moramo, da ga ne uporabljamo za otroke, ki so mlajši od treh let. Prav tako ne smemo prekoračiti priporočene dnevne količine. Strokovnjaki pa nas opozarjajo, da to prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Na spletni strani lahko vidimo tudi ceno izdelka in morebitne akcije oziroma ugodnosti. Prav tako si lahko preberemo mnenja strank, ki so izdelek že kupile in ga že uporabljajo.

About the author