Povezljivost digitalnega klavirja Casio Privia PX-160

Povezljivost

Kar zadeva povezljivost, je vse pri digitalnem klavirju PX-160 povsem standardno. Obstajata dva 6,35 mm avdio izhoda, na katera lahko priključite zunanji ojačevalec ali zvočnike, par stereo mini vtičnic za vaše slušalke in MIDI priključek, ki ga lahko povežete s tablico ali računalnikom. Ima tudi vhod za vaše standardne pedale.

Zvoki

V klavirju PX-160 je skupaj 18 različnih zvokov. Nekateri zvoki so boljši od drugih, vendar so še vedno boljši od večine drugih modelov v istem cenovnem razredu.

Klaviatura je opremljena tudi s 4 zvoki velikega klavirja, tako da lahko izbirate med klasičnim, modernim, svetlim in koncertnim, odvisno od vaših zahtev.

Obstajajo tudi različni zvoki strun, čembal, električnih klavirjev, orgel in bas. Vsi ti zvoki so lepo oblikovani in presenetljivo visoke kakovosti.

Ne glede na to, ali ste začetnik ali napreden glasbenik, je občutek, ki ga predstavljajo te nianse, izjemen in kaže, kako Casio ceni izdelavo elegantne in kakovostne rešitve za začetnike.

Vse tipke so v celoti nagnjene, kar pomeni, da leva stran klaviature z nižjim razponom nudi večji odpornost kot desna stran z višjim razponom. Tipke so tudi precej tihe za električno klaviaturo, kar je precej nenavadno za začetni klavir.

Kontrole

Obstaja nekaj različnih funkcij, vključenih v PX-160, ki povečajo vrednost klaviature. »Split« in »Layer« funkcije omogočajo razdelitev tipkovnice na različne zvoke, kot tudi na združevanje dveh zvokov, da bi ustvarili bolj zanimiv teksturni zvok.

Klaviatura ima tudi vgrajen metronom, ključno funkcijo prenosa, ki je uporabna, kadar spremlja pevca, in »Duet« način, ki omogoča predvajanje dveh delov v istem oktavnem razponu.

About the author