Trije preprosti koraki do popolne zaščite računalnika

Zaradi obilne ponudbe različnih antivirusnih programov na tržišču, se zelo težko odločimo, katerega izbrati. Velikokrat je cena naš edini pogoj pri izbiri. Nižja cena ne prinaša popolne zaščite vašega računalnika pred vdorom hekerjev. Zaradi slednjih lahko izgubite ne samo različne datoteke, temveč tudi denar, še posebej, če uporabljate spletno bančništvo.

 


Izogibajte se sumljivim internetnim stranem

Največ škodljivih programov in datotek se skriva na različnih spletnih straneh. Izogibajte se stranem, ki so že na prvi pogled sumljive. V primeru, da se odpirajo nova pojavna okna ali podstrani, prvotno stran takoj zaprite. Prav tako ne odpirajte elektronske pošte od neznanih pošiljateljev. Priponke v elektronskih sporočilih od prijateljev pa raje pred odprtjem preskenirajte z antivirusnim programom. Do svojega računa v spletni banki dostopajte zgolj prek povezave, ki ste jo našli na uradni strani banke. Za vsak slučaj si jo shranite pod zaznamke v brskalniku. Tako se boste izognili podvojenim in škodljivim spletnim stranem, ki so bile umetno ustvarjene za zlorabo vaših podatkov.

Izberite zaupanja vreden antivirusni program

Izberite tak antivirusni program, ki je kompatibilen z ostalimi programi. Tako ne bo prihajalo do upočasnjenega delovanja računalnika. Antivirusnik mora biti tako prijazen do računalnika in enostaven za uporabo. Dosledno vas mora opozarjati na morebitne grožnje in obenem ne sme upočasnjevati delovanja naprave. Najbolje je, da izberete tak program, ki bo zaščitil ne samo računalnik, temveč tudi vaše druge naprave. Ščitil jih bo pred virusi, trojanci, vdori hekerjev in drugim spletnim kriminalom. Vaša prisotnost na spletu bo samo tako popolnoma brez dodatnih zapletov.

Izogibajte se javno dostopnemu WIFI-ju

Prosto dostopno povezovanje na WIFI ni več tako varno, kot je bilo včasih. Povezovanje na splet v različnih gostilnah, parkih ali drugih javnih površinah lahko prinese kup zapletov. V kolikor nimate druge opcije in nujno potrebujete internet, si priskrbite zanesljiv antivirusni program. Slednji mora vaš računalnik zaščititi tudi pred vdorom hekerjev prek javno dostopnega interneta. Med povezovanjem na splošno dostopen internet, raje ne delite pomembnih datotek ali drugih osebnih podatkov. V kolikor ste primorani v slednje pa poskrbite, da boste izvedli popolni pregled računalnika z antivirusnim programom.

About the author